Gott slut och gott nytt år!

Det blir inte många minuter datortid per dag. Nu tänkte jag skynda mig att knåpa ihop ett inlägg. Vi har det bra och bara är lediga. Igår var det premiär för Edvin (och mig) på isen. Jag hatar is! Har alltid gjort och kommer säkert alltid att göra. Vatten är nog en av mina största fasor, oavsett om det handlar om att åka båt eller gå på is. Skulle ni kunna avläsa mina tankar så skulle ni nog tro att jag är knäpp. Hur som helst drog Linus och några kompisar ut och anglade igår, jag och Edvin tog sovmorgon och åkte sedan ut till isen med korv + bröd som vi grillade där ute. Det var jättemysigt men blåsigt och kallt. Fanns liksom inte så mycket att göra där ute. Isen var perfekt skridskois! Alldeles blank och fin. Det räckte med att Edvin satte sig på sin snowracer så skötte blåsten resten, så halkigt var det. 2 små fiskar blev det och Edvin skyndade sig att leta reda på en pinne att peta på gäddorna med.
 
 
Tänkte ju dela med mig av 3 bilder men det vill inte datorn/internet/blogg.se???
Hittade ett supererbjudande på skridskor i ett reklamblad under kvällen. Till oss alla tre. (skridskor och ett eget pimpelspö står nu högt på shoppinglistan till Edvin.). Tänkte dra in till Birsta idag och skynda mig å köpa då erbjudandet går ut i morgon, men jag har varken ork eller egentligen nån lust. SÅ, om någon i min närhet ändå ska till Birsta i morgon - Hojta till!!! :)
Istället drog vi till Kvissleby idag, jag lilleman och min lillasyster. Blev en mer lagom resa. Allt är nu inhandlat inför morgondagens nyårsmiddag. Trerätters med en fin dukning tänkte vi oss. Pysslar med det allra sista ikväll och letar efter en stor svart bordsduk. Lovar att ta några bilder och dela med mig av nyårsfirandet! :)
 
Önskar er ett bra avslut på det gamla året och ett gott nytt år!

Mellandagar

Hejhopp! Hoppas ni alla har haft en bra jul. Det har vi haft, men nu känns det skönt att det är över. ......Fast tanken på att det är ett helt år kvar till nästa gång känns ju alltid lika tråkig. Å andra sidan så blir det väl bara ljusare och ljusare nu också va? Då går vi ju mot sommarn :) Och inget klår sommarn! Inte ens julafton. Jag har knäppt över 100 bilder under julafton (ja, det är mycket för att vara mig). Och vi har haft det så himla bra. Kunde aldrig tro att det skulle vara så skönt att tillbringa julafton till 90% hemma. Frukostmys hade vi ju hos mina föräldrar med syskon och syskonbarn, men annars bara hemma. Ett större boende framöver (jisses, jag höll på att få en hjärtinfarkt när vi trängdes under julklappsutdelning med Linus familj -men det var mysigt också! Älskar att ha folk här, hatar att det är trångt.) så är jag helnöjd med en ny jultradition. På kvällen kom "grannars", Erik och Julia, och drack glögg. Så enkelt men ändå så mysigt! Och vet ni...... Inte en gnutta stress! Precis vad jag ville.
 
 
Mellandagar och vi bara slappar. Den stora julklappen jag skrev om förut var en säng. En ny, stor och underbart skön kontinentalsäng. Från oss, till oss. Åååååh! Ni vet på mornarna när man ska upp och sängen är så obeskrivligt skön? Den känslan har nu tredubblats! Fy vad jobbigt det är att kliva upp. Gladast är nog Linus. Han har längtat efter en ny säng ända sen vi köpte den gamla. Vi tog fel fasthet på den och har sen dess stått ut med en alldeles för hård säng = ryggont. Och jag säger det - Aldrig mer sängköp från IKEA! Dagens tips från mig. Vi var dock lite oense om detta sängköp, så "vi möttes på hälften". I det här fallet handlade det om gaveln. Jag vill inte ha en såndär tyggavel. Därför har vi nu ett projekt på G (fördelar med att bo ihop med en snickare har jag nämnt förr ♥ Jag pekar - han bygger)
Mer om det senare.
 
Vem uppskattade sängköpet mest? Här har Edvin byggt en båt av bäddmadrass-kartongen.
 
God fortsättning!! :)

Lugnet före stormen

Här sitter jag i soffan med min son och ser på filmen Shrek. Vi passar på att mysa lite innan dan före dopparedan-fixet sätter igång. Det ska städas, strykas kläder och dukar, griljera skinkan och förbereda all annan mat som förberedas kan. Ja, det är en hel massa som ni säkert redan vet. Att det dessutom ska komma en lastbil med sista julklappen som ska monteras ihop och göras klar gör inte att det blir mer tid över :D Därför passar jag på här och nu att önska er alla en riktigt GOD JUL! Speciellt varma kramar skickar jag ner till Göteborgstrakten där halva min släkt håller hus. Ta hand om varandra och njut av julen, den är över på ett kick och då är det ett helt år kvar till nästa. Ingen idé att stressa sig igenom julafton med andra ord, fort går det ändå. Ta er ordentligt med tid att umgås med era barn, det är ju deras högtid. Och sist men inte minst: Ta det lugnt med alkoholen. Det är en sak som kan förstöra julefriden så snabbt.
 
 
KRAM!