Filmkväll

Vet ni, jag är helt hopplös när det kommer till filmer. Har knappt sett nån alls. Alla "klassiker" har jag helt och hållet missat. Ingen annan i min familj har haft något vidare intresse av filmer heller. Så har jag min sambo Linus, som är filmnörden själv. Har sett alla filmer och kan alla skådespelares namn osv. (vilket även verkar vara ett intresse han delar med resten av sin familj, am I right? :)) När vi väl ska se filmer tillsammans, jag och Linus, blir det ofta nån komedi. Jag somar 9 av 10 gånger och kommer inte ihåg en enda scen ur filmen.
 
Så en gång fastnade jag spontant framför Pearl Harbor, för ungefär ett år sedan. Den gick på tv och jag hade tråkigt (ja, det är vad som krävs för att jag ska få tummen ur och verkligen titta på en film). Jag blev helt fast. Jag satt och fulgrinade och blev helt såld. Då blev jag mer intresserad av att se film. Linus blev helt chockad över att jag 1. aldrig tidigare sett Pearl Harbor och 2. att jag aldrig kunde släppa filmen. 
 
Hur som helst... Vi pratade lite historia på svenskalektionen härom dagen och läste en text som jag fattade nada av. Odysseus, Apollo, Paris och Hektor och allt vad vi läste om. Läraren sa "Ni som sett filmen Troja har redan fått lite hjälp på traven". Så jag kom hem till en mycket förvånad Linus och bad om att få se Troja. Sagt och gjort. Samma lika här. Jag blev såld, fulgrinade och kan inte släppa filmen. Jag blev kär i Prad Pitts roll Achilles. Alltså seriöst. Jag är knäpp.
 
 
Linus skrattar åt mig igen, och kan inte fatta att jag inte sett "alla" filmer. SÅ, nu är jag mer filmtörstig (detta är sällan, så jag passar på nu). Linus bunkrar upp med bra filmer och vi kör filmkvällar flera dagar i rad. Idag har jag redan hunnit se King Arthur. Inte lika bra som Troja. Men det som förvånar mig mest är att jag alltid trott att jag är en såndär riktigt typisk "tjejfilm"mäniska. Har alltid suckat när Linus ska se krigsfilmer. Men hallå!!! Jag tycker ju det är hur bra som helst! Jag somnar inte för jag sitter som på nålar. Haha!
 
SÅ - FILMTIPS MOTTAGES TACKSAMT! Vilka filmer "måste" man bara ha sett? :D Kom ihåg att jag är efterbliven i filmvärlden så alla tips är bra. Överrös mig nu.NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR