Julshopping och bestämd grabb

Härom dagen åkte vi till Birsta, jag och lilleman med min lillasyster och pappa. Julklappsshopping stod på schemat. Julklappar till alla kusiner och fylla upp Edvins paketkalender. Ja givetvis några julaftons-klappar till Edvin med. Det gick som smort. Efter de 3 första butikerna var jag nästan helt klar. Haha! En heldag i Birsta blev det i alla fall. Linus som jobbar i närheten kom förbi med traktorn så Edvin fick inspektera lite (nöjd kille!). Sedan när han slutat hämtade han upp oss och vi gjorde ICA maxi tillsammans.
 
En mycket bra dag! Och det känns super att vara klar med allas julklappar innan det ens hunnit bli december. Som jag skrivit förut, jag har alla andra år varit ute i sista sekunden. Dock tror jag att det kommer droppa in fler med tiden (konstigt nog tycker t.o.m. jag att det är tillfredsställande med julklappsshopping), men skulle det inte bli så så har vi iaf julklappar åt alla. Som om det inte vore nog med det - Jag fyndade en massa i klädesväg till både mig själv, Edvin och Linus. Kors i taket! 
 
Edvin fyndade Angry Birds-tofflor som han spanat in tidigare.
 
 
Min son är otroligt bestämd och medveten om vad han vill ha. Vilket jag ser som positivt och jag har alltid uppmuntrat detta. Dvs. När jag säger: Nu ska vi köpa ett par skor. Då får han komma med egna idéer och prova själv. Så bestämmer vi tillsammans i slutet. Vi skulle köpa en ny mössa, jag fastnade för en klassisk Everest och Edvin fastnade för en Warp. I samma prisklass som den jag tyckte om. Så han fick självklart bestämma själv eftersom det faktiskt är han som ska ha den.
 
 
Likadant med skorna. Vi var ute efter ett par lite finare, fodrade skor att ha när han inte ska vara ute och leka. Han fäste blicken på dessa och sprang dit. Manglade in tårna i ett par alldeles för små och utbrast med glädje "ÅH, DE ÄR PERFEKTA!!!" Haha! Som tur va fanns de i hans storlek och han blev så nöjd.
 
 
 
Tjuvtitt på lite julgrejs. Nu är det nära!
 
Idag är vi lediga och jag ska svära och spotta över en paketkalender som jag ska sy fast plastringar på för hand. Jag muttrade över mig själv igår att jag lika gärna kunde köpt en ny med färdiga plastringar. Haha! Inte klokt vad lat man är. Tack och lov ska min käre mormor hålla mig sällskap och ge mig en hjälpande hand.
 
Trevlig helt!

Tisdagstrött

Vi träningsinstruktörer tjatar om att vi blir piggare av att träna. Och givetvis är det så, i längden. Det har väl ingen missat? :) Men dagen efter ett pass....... Jag är så trött. Både i kroppen, i huvudet och ögonlocken är som bly. Varje morgon efter ett styrkepass tar det säkert 3 gånger längre tid än vanligt att vakna till. Hur som helst - det var jättekul att få komma tillbaka och träna efter en lång, jobbig förkylning (och praktik). Jag saknar att träna flera dagar i veckan (mest afro och efit). Denna årstid är för all del mysig, men orken är långt ifrån på topp. Detta är inget jag tänker ha ångest över. Man ska träna för att det är kul och för att man vill. Jag vet att orken och träningssuget kommer åter direkt efter jul och nyår. Så är det alltid!
 
Min söta lykta som kan pyntas efter årstid eller humör.
Edvins pysselkottar fick rycka in som en nödlösning så länge :)
 
Nu - mer kaffe!! Sedan första samhällelektionen och mer svenska B. Ha en bra dag!

Utflykt

Vi avslutade helgen med en eftermiddag på stranden. Korvgrillning och mys. Som jag sa - Synd att man inte kan fånga den verkliga känslan på en bild. Det var sååå härligt att andas lite havsluft och inget går upp mot lugnet där nere. Vilken tur vi har som får bo ett stenkast från denna fantastiska miljö!
 
 
 
 
 
 
 
De 2 sista bilderna är indianer som jagar i vassen :D Det var helt sjukt mycket små snäckor längst med strandkanten. En och en annan död bottenskorv och blå små stenar a'la Sörfjärden. Som pricken över i avslutade vi utflykten med glögg hos Denise och Marcus och sedan en god middag hos svärmor. Kunde inte bli bättre! Nu är det time att inta soffan och ladda batterierna för en ny vecka. Ny vecka och ny period i skolan. Samhälle, svenska B och psykiatri - Here I come!