Halloweenpyssel

 
En härligt kreativ dag har det varit. Vi har hunnit städa och pyssla i massor. Edvins tallrik-pumpa fick extra allt, hår, haka, hals och ja... Stängd mun. "VA?! Gör du sådär läskiga tänder? Min pumpa ska minsann ha stängd mun han!!" Och så fyllde han i den gapande munnen.
 
Vi klippte till en liten bus-eller-godis-kostym också. Vi får se om vi hinner ta ett varv runt byn och tigga lite godis av våra stackars släktingar ikväll efter maten.

Halloween

....Är tydligen idag?! Trodde det var i helgen, men sedan kom jag ju på att de ändrade det där för nåt år sedan. Av respekt till de döda, eller hur var det där?
 
Detta är min enda lediga dag denna vecka. Jag och lilleman ska städa big time. Göra nåt Halloween-pyssel och bara mysa på. Som vanligt har jag ju tagit mig vatten över huvudet och tänkt göra pumpasoppa och spöktårta (recept a'la mamma, minns inte hur det smakade, minns bara att det var gott). Pratade med mina syskon och nästan bestämde mig för att hålla i en mysig Halloween-middag. .......Tills jag såg i min kalender att det inte alls går att få ihop. Nackdelen med att jobba skift. Jaja, det blir något att sikta på till nästa år då. Tröket!
 
 
Hur firar ni Halloween?
 
I övrigt fortsätter praktiken. En väldigt intensiv vecka som jag skrev. Vardagsmotion har tagits till en helt ny nivå. Igår gick vi till dagis strax efter 6 på morgonen så jag skulle hinna med bussen. Men det är kul! Och lärorikt.
Lilleman har kommit in i en period när han funderar mycket på olika saker
 
När man slänger papper i toan och spolar, vart tar det vägen då?
 
När man dricker mjölk och inte vill ha nåt mer. Då häller man ju ut det. Vart hamnar det då?
 
Hur sitter glas fast?
 
En pytteliten del av alla frågor som kan dyka upp. Jag blir full i skratt och pappa Linus har svar på allt. Vilket innebär att även jag lär mig nåt nytt varje dag. Haha!

Nu rör vi om i traditionerna

Igår efter Pushen fastnade vi, jag och Nathalie, i jul-prat. Något jag även tog med mig hem och fortsatte med hemma. Vi står ju lite mitt i mellan en massa traditioner, och tanken har faktiskt funnits i ungefär 3 år om vi ska köra på egna traditioner. Att behöva stressa omkring till alla över en dag är något som vi bara vill kräkas på. Jul handlar ju om allt annat än stress. Stress hemma hos oss = en massa onödigt tjafs. Dessutom tycker jag lite som så att det är kanske dags för de yngre generationerna att ta över traditionen. Varför ska de äldre med utflugna barn stå i allt? Lite så tänker vi. Det blir stress på olika håll, så vi siktar mot en riktig julefrid i år. Tanken är att vi börjar julafton med tomte utomhus och julgröt med Edvins kusiner (kanske något som blir en sån där mysig tradition?). Hoppa i overallen i pyamasen och iväg ba'. Sedan håller vi oss hemma som det ser ut. Och de som vill får komma och fira med oss. (vi låser absolut inte in oss och julstrejkar. Haha!) Enkelt! :) Kalle Anka, julmat, mys och tomte. Ååååh, vad skönt det ska bli och jag t.o.m längtar! Linus reaktion när jag tog upp detta igår var en stor lättnad. Det känns rätt.
 
.........Men visst blir man lite osäker och nojjig när man börjar röra omkring i traditioner som hängt med i alla år?!
 
Mammas vackra julgran för nåt år sedan.
Edvins julstrumpa :D
Edvins julklapp för 2 år sedan. Alla tyckte jag var knäpp, men jag tänkte "hur kul är det att öppna en snowracer i smådelar??" Ett lite halvroligt minne som hänger med :)
 
Nu är det bara att försöka hitta julklappar. Vi har ju en liten premiär:are i år också. Lille kusin Neo som vi lär hjälpa att fylla på leksaksförrådet :D