Foglossning?

Denna graviditet fortsätter att vara så olik den första som det bara går. Nu är det ryggen som spökar. Jag har ont i ryggen. På höger sida nere vid svanken, och ibland strålar det hela vägen in i höftböjaren. Antagligen foglossning. Har googlat lite på det, men inte blivit så värst klok på't. Ska givetvis ta upp det med barnmorskan när vi ska dit. Det gör så himla ont ibland att jag känner mig höggravid. Magen känns tyngre när ryggen gör ont och jag får en massa sammandragningar. Smärtan kommer ofta vid ansträngning och försvinner sedan oftast efter natten. Turligt nog har smärtan bara kommit en gång på jobbet, i slutet av arbetspasset dessutom så det gick att härda ut (jag vet, man ska inte göra så). Men så fort jag gör en ansträngning hemma, exempelvis när vi har tvättid eller om jag dammsuger. Då jäklar kommer det smygandes och rullator vore ett alternativ!
 
Jag och Edvin har städat i hans rum idag, och nu sitter jag i soffan med den där molande, dunkande värken. Jag skulle vilja böja mig åt alla håll för att liksom knäcka ut det onda (har provat, överrörlig som jag är, det fungerar inte). Så: tips mottages tacksamt! Vad lindrar denna smärta? Någon med erfarenhet som kan ge mig lite husmorstips? Vill inte att det ska bli ännu sämre! :) 

Vilken turdag! .....eller?

Hemstudiedag stod på schemat. .....tills bilen bestämde sig för att inte starta. Jag är verkligen fel person att råka ut för något sådant för jag kan inte med bilar och motorer. "Är den helt död?" frågade Linus i telefonen. Inte ens den frågan kunde jag svara på. "Ja, eller nä....?! Eller.... Jag vet inte?!"
"ÄH, vi stannar hemma idag" sa jag till Edvin i baksätet. Sagt och gjort, nu sitter vi hemma och ser på transformers. Inte nog med det att bilen inte startar, datorn har också fått fnatt. Likadant där: vi är helt fel personer att råka ut för det. Vi är helt hopplösa på teknik båda två. Undra vad som bestämmer sig för att krångla härnäst? Min telefon? TV:n? Eller som Anton sa: "Snart ramlar väl taket in på lägenhetshuset" Haha! :) Skämt å sido. Allt går att fixa, men det vore himla skönt om sånt här bara fungerar och går som tänkt.
 
Till något roligare istället. Om 2 veckor fyller pappan i hemmet 27 år. Jag har köpt en sån bra present! Något som han aldrig kommer kunna lista ut (annars är han expert på det, han behöver inte ens se formen på paketet) och något som han faktiskt velat ha länge. Så himla kul och lyckat! Nu längtar jag till födelsedagen. Älskar att överraska folk! iiiihhhh :D Börjar bli riktigt bra på presenter till min käre sambo (peppar peppar!!). Med bra menar jag att jag lyckas hitta sånt som han vill ha fast han inte riktigt har "önskat" sig. I julklapp köpte jag en ny hårtrimmer. En med turbo, som inte fastnar/går sönder pga. hans tjocka hår (ja, det händer!! Han har ju för sjutton en pälsmössa på huvudet). Där var jag extra fiffig och slog in kartongen i en större kartong. Han var bombsäker på att det var nya skor. Åh, vad nöjd jag blev när jag såg hans förvånade min på julafton. Man ska vara lite lurig för honom när det gäller presenter, kom ihåg det ni som tänkt köpa något! :)
 
Nånting i den stilen! Haha! ;)
 

Kräftskiva

Det känns verkligen i luften att sommaren börjar lida mot sitt slut. Snacka om att vi blivit bortskämda med hettan, så fort graderna börjar krypa ner till det normala så fryser man. Veckan som var har jag ägnat åt hemstudier. Välbehövligt, men det är fortfarande alldeles för mycket att ta itu med nu under kommande vecka. Det tar emot att prioritera så som jag egentligen inte vill, dvs. att tacka nej till jobb. Jag hatar det! Men det dröjer nog inte allt för länge innan jag är färdig med uppgiftshögen och kan börja jobba mycket igen. Jag blir nu påmind om varför jag valde att inte söka ett nytt jobb när mitt förra jobb blev avslutat. Vilken stress det är att pussla ihop skola, jobb och familjeliv. Men jag biter ihop en skolperiod till.
 
Igår skulle vi ha kräftskiva, jag, pappa och lillsyrran. Edvin och Linus ville också hänga med (de hörde ett rykte om att Emma skulle sno ihop paj). Sedan visade det sig att mamma var ledig också. Och i sista sekunden anmälde kusin Mejja sitt intresse med. Riktigt mysigt blev det. Jag åt och åt och åt och åt. Tryckte nog i mig lika mycket kräftor och paj som de andra gjorde tillsammans. Så himla gott! 
 
 
Nästa år har barnen redan räknat ut att de är ett år äldre (haha!) och då ska vi köpa med en extra förpackning med kräftor. Så jag kan svulla vidare. Visste inte att jag var ett sådant kräftfreak.
 
På mitt schema står det jobbhelg, så jag ska dra iväg på eftermiddagen när Linus kommer hem från sitt jobb (pussel, som sagt). Vi hinner träffa varandra ordentligt, i lugn och ro, ungefär 1 eftermiddag/kväll i veckan just nu om man räknar bort att vi faktiskt sover brevid varandra varje natt. Tänk att det finns folk som lever sina liv såhär jämt. Byter liksom av varandra med barn och hushåll. Tack och lov handlar det bara om en kort period för oss, innan det återgår till det vanliga.
 
Vanliga dagisrutiner har börjat och bacillerna blandas. Edvin är frisk som en nötkärna (Ungen är ju aldrig sjuk. Peppar peppar!) och vem åker på't? Just det, jag. Om än "bara" lite ont i halsen. Packar ner mitt vitamin-te och tar med till jobbet så jag orkar med min helg. Måtte feber och jävelskap hålla sig borta!
 
Med det sätter jag punkt. Vilket rörigt inlägg det blev. Men åtminstone en liten uppdatering från mig. Ha en fortsatt bra helg!