6 timmar

Brukar aldrig använda mig av all tid som man har på sig, men idag när jag skrev examinationsuppgiften i psykiatri har jag suttit i 6 timmar! 6 timmar i sträck!!! Skitkurs. Det värsta av allt är att jag lägger ner sån energi på det, men får inte de höga betygen som jag hoppas på. Om jag har möjligheten att inte läsa nåt mer via nti-skolan så tänker jag aldrig mer göra det. I dagsläget känns det inte som att läsa på distans mot högre studier (högskola/universitet) är aktuellt för mig alltså. Och plötsligt blev möjligheterna ääääännnu mindre. Äh, time to skärpe mä!
 
Idag tänkte jag bara slänga ut ett litet tips till er som, liksom jag, har både fet och överdrivet torr hy samtidigt. Ett plus i kanten är om ni är allergisk mot allt som heter hudvårdsprodukter också. Här har jag kämpat sen högstadiet (när mina hudproblem -med betoning på problem- bröt ut) med att hitta produkter som passar mig. Alltså - något som återfuktar utan att göra huden fet, tar bort finnar och oren hy i övrigt och är allergivänligt. Provade t.o.m Mary Kay i ren desperathet och la ut mycket mer pengar än vad jag tycker är lämpligt för detta. Det resulterade i en fejja med fler utslag än någonsin! Men hur som helst - jag har hittat det som passar mig. Dessa produkter kombinerat med kopping (Haha JA!! Kopping!!!!) har fått min hy i ansiktet att vara renare och fräschare än någonsin! Det är verkligen lycka alltså. Så dåligt som jag mått över detta!
 
 
Produkter från Neutrogena och CCS Oliva Eco. (klicka på bilderna så kommer ni till respektive produkt på Lyko - där jag alltid köper sånt här) Jaja, jag vet att man inte "ska" använda bodylotion i ansiktet, man "ska" ha en creme som är speciellt framtagen till ansiktet. Men nu när jag har hittat det som passar mig måste jag säga att jag skiter fullständigt i alla rekommendationer :D Och alla är vi olika, men om det mot förmodan finns nån där ute som har samma problem som mig så vill jag verkligen tipsa om dessa (+ "kopping"). 
 
.....Bara därför blossar väl finnarna upp en efter en med start idag. Men på sikt har jag verkligen lyckats ändra på min hy. Och en eller två finnar/blemmor kan jag faktiskt leva med. 

Söndagsstressen börjar infinna sig

Åh, jag har haft sån träningsvärk i hela kroppen, hela helgen. Triceps har varit värst. Tänk vad mycket ynka 2½ kilo extra kan göra. Men det var skönt att ge järnet. Och det är helt underbart att känna hur ens eget pass bränner!! :D Längtar redan till morgondagens kombipass (styrka, core & kondition)! Jag vill så gärna komma åter i rätt spår. Fasiken, för ett år sedan var jag påväg mot mitt livs (hittills) toppform och jag har aldrig mått bättre än då. Dags att ta tag i detta nu. En knäpp axel behöver ju absolut inte sätta käppar i hjulen helt och hållet.
 
Denna helg har vi bara myst på och "inte gjort nånting". Det har varit fint väder och vi har gjort små, spontana utflykter. Idag tog vi t.ex. med oss kusin Mejja och gick i skoterspåren bort till hea, där vi åkte bobb och rullade stora(!) snöbollar. Sedan tog vi med oss henne hem och åt en gräsligt god middag. Tjälknöl, potatisgratäng, god sås och en stor sallad. Så jäkla gott att jag egentligen skulle kunna gå och äta en portion till nu.
 
Jahapp, det fick bara bli en bild idag. Blogg.se och datorn verkar inte vilja samarbeta.
Här hade visst solen gömt sig ser jag.
 
I morgon börjar den riktiga slutspurten. Sista veckan på denna mardrömsperiod. Jag är verkligen i en svacka på alla plan. Skoltrött som sjutton, i dålig form fysiskt, trött dagligen och allmänt stressad hela tiden. Vilket påminner mig om att ja, just ja - på fredag fyller jag år också. Vet ni vad jag önskar mig? En tjejkväll! Det skulle sitta sååååå fint just nu. En kväll med onyttig föda, tjejsnack och......vin?....resturangbesök?.....sällskapsspel? Nånting!! Med människor som jag tycker om och har roligt tillsammans med. Det är precis som bensin för mig. Behöver inte nödvändigtvis vara på födelsedagen, men nån dag inom en snar framtid. Ge mä!
 
Nu är det hög tid att suga ur det sista ur denna helg. Äta nåt gott och lägga sig tillrätta i soffan :)
En bra start på kommande vecka önskar jag er! 

Sportlov

Pluggar järnet idag. Från morgon till kväll (med en paus nu där pappa bjussar på efterlängtad semla - jag vill äta minst 20 st i år). Målet är att röja undan alla uppgifter så jag och E kan vara helt lediga på sportlovet.
 
Det är bättre pluggväder idag än vad det var igår ↑