Orkidétips!

Jag skrev tidigare att jag inte riktigt vågar dela med mig av mitt Orkidé-tips, men nu blommar min ena vackert med 2 stänglar (sen december) och den andra har precis börjat skjuta iväg nya stänglar. Jag får även tillägga att dessa var på gränsen till att dö innan jag planterade om dem. Den ena hade nästan inga fina rötter alls och var på håret att få åka i soporna, men jag tänkte (tack och lov) äsch, varför inte prova?! Som jag skrev förr, jag brukar lyckas bra med blommor. Orkidéer är näst intill odödliga och de är den enda växt jag haft problem med. Jag har tyckt att de är så svåra och får aldrig till dem (medan t.ex. mamma, som skiter fullständigt i sina, lyckas finfint.) Detta har gjort mig så irriterad, för de är ju så vackra! En vän till mig har alltid blommande, stora och fina Orkidéer. -Året runt! Jämt, jämt, jämt. Jag var skeptisk till hennes plantering men efter ett tag måsta jag bara prova, eftersom mina stod med sina gröna blad och såg tråkiga ut år efter år.
 
Jag har nu planterat mina Orkidéer direkt i glasvaser (ingen innerkruka) i Orkidéjord. Grejen är att rötterna behöver solljus, det är därför de säljs i genomskinliga plastkrukor. Så fel nr.1 jag gjort är att jag stängt in rötterna i en vanlig, mörk kruka. Jag har alltid hört att man ska vara försiktig med vattningen, men nu gör jag tvärtom. Mina Orkidéer står fuktigt jämt. Dvs. det är alltid fuktigt i krukan/vasen. Jag har inget hål i botten av vasen, vilket jag från början tyckte var riskabelt och trodde ändå att jag skulle få vinka hejdå till dem i slutändan. Detta har dock fungerat jättebra. Orkidéerna har inte blommat på 3 år och det kan inte bara vara ett sammanträffande när de, som sagt, var nära döden innan omplanteringen plötsligt börjar blomma när jag planterar om dem. Nu står de stora och vackra i fönstren och jag är som ett barn på julafton inför de kommande stänglarna på den andra.
 
 
Exempel på hur man kan göra. Obs! Detta är inte mina! Jag är för lat för att resa mig upp, ta kort på dem, koppla kameran till datorn osv.
 
 
 
Ett andra tips är att köpa Orkidéerna i en riktig blomsterbutik. De är så mycket finare och av bättre kvalitet än de från t.ex. IKEA. Men även de "billiga" blir betydligt vackrare om man gör en sånhär plantering. Som sagt, mina har stått gröna i drygt 3 år. Nu blommar den ena som aldrig förr! Varför blir jag inte florist eller trädgårdsmästare? Jag älskar det här.
 
Nu - ta med mig förkylningshuvudet mot skolan!
Ha en bra dag!
Denise

Haha läste detta inlägg igår och i natt drömde jag att jag gjorde sådär med min och den blev stort som ett träd som aldrig sluta blomma ^^

Svar: Hahaha!! Det måste betyda att du ska plantera om din med ;)
sarafernstrom.blogg.se
NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR