Ett riktigt sommarlov

Idag ska jag iväg och jobba igen. Åter igen med vetskapen om att min son kommer att ha det minst såhär bra hela dagen:
 
 
Han har varit på dagis en dag under den här sommaren. En enda dag! Tack vare vår släkt och familj som frivilligt erbjuder sig att vara barnvakt så han ska slippa vara på dagis och svettas (där står luften stilla ute på gården). Det går inte att förklara med ord hur tacksam jag (vi!) är över detta. Jag blir nästan gråtfärdig bara av att skriva om det. Att springa runt och svettas på jobbet och inte behöva känna någon som helst oro över sitt barn är verkligen guld värt! Jag vet att han gör nåt kul med någon/några han känner sig trygg med, har roligt med och som tar sig tid till honom. Och skulle jag mot förmodan bli orolig eller fundersam så är han bara ett samtal bort. Både jag och Linus är uppväxta med långa, lediga sommarlov vid havet och i naturen. Precis vad vi vill ge våra barn också. Och just den här sommaren så fanns inte möjligheten. Förstår ni då hur glad vi är över att han ändå får en sådan sommar, bara för att det finns människor omkring oss som vill ge honom det. Tusen, tusen varma tack till våra härliga släktingar och familjemedlemmar! Tack för att ni skapar fina minnen med vår son! Tack för att ni finns! ♥

Gravid vecka för vecka

Följer ni den serien? Jag följde Sanna Bråding, Clara Herngren och Katrin Zytomierska genom deras graviditeter i den serien och jag tittade även in på bloggerskan Dessie då och då. Nu såg jag även att en tjej som heter Sandra Linder är med i serien. Hon är 21 år och väntar sitt tredje barn. Jag började läsa hennes blogg när jag väntade Edvin, just för att hon också var en ung tjej som väntade barn. Sen dess har jag faktiskt följt henne. Kul! Sånt här saknade jag sist. Kul att följa andras graviditeter. Borde finnas fler svenska förlossningsserier också! :)
 
 

En kort uppdatering

Jag har noll inspiration till att blogga. Men ett litet inlägg tänkte jag slänga upp för att uppdatera er.
 
Graviditeten: Det rullar på. Magväxt och viktökning märks inte av lika tydligt just nu tycker jag. En halvt stillastående period (kan bero på att jag svullnade upp som en ballong ganska tidigt). Det sprattlar där inne mer och mer för varje dag. Både storebror Edvin och pappa Linus har känt sparkar = tårögd morsa deluxe! I slutet på denna vecka har halva tiden av graviditeten passerat. I början på nästa vecka väntar ett besök på gyn för ett rutintultraljud. Vi är nervösa, spända och längtar. Gömmer det sig en pojke eller en flicka därinne tro?
 
Jobbet: Går otroligt bra! Trivs som fisken i vattnet och mår så himla bra psykiskt när jag får göra något meningsfullt och när jag får komma ut och träffa nya människor, som blir till nya vänner. Jag jobbar så mycket jag blir erbjuden. De 2 senaste veckorna har jag varit ledig 1 dag per vecka och så lever jag mitt liv mer än gärna just nu.
 
Fritiden: Prioriteras främst till familjen. Det blir stökigt hemma och tvättkorgarna svämmar över, men sånt är så oviktigt just nu. Vi badar, leker, äter sommarmat och bara umgås. Det är sommar. Den årstid vi längtar efter resten av året, så man måste passa på. Jag fortsätter också med sovandet. Sover och vilar otroligt mycket. 
 
Just nu: Sitter nyduschad och insmord i soffan iklädd mina f.d. korta mjukisshorts som numer gör sig bättre som trosor. Svullar vindruvor och zappar på tv:n.
 
Idag: Ledig dag på stranden med pöjk'n och min lillasyster. Stora vågor på havet och solbränna. Mitt skinn hade nog gått i vinterdvala under dessa 2 intensiva jobbveckor, för satan vad jag brände mig på bröstet. Aj aj aj. Högre spf till nästa gång!
 
Jag älskar Edvins handduks-ponchos. De värmer när han är frössen och de skyddar mot solen när det blir för mycket av den. Samtidigt som det sistnämnda så kan det ju fläkta fritt på lillkroppen också, vilket gör att han inte blir varm och svettig. Kanonbra uppfinning! :)