Ledig helg!

I helgen var det den första helgen på flera veckor som Linus var ledig hela helgen. Åh, vad skönt det har varit! Vi har inte gjort just nånting alls, bara varit, och det har varit så skönt. Edvin trodde inte det var sant när han såg att hans pappa låg brevid mig i sängen när han kom trippandes från sitt rum på lördag morgon. Välbehövligt!
 
Idag är en såndär tråk-dag. När vädret är ruskigt (vilket det varit bra länge nu) och vi har tråkigt. Men jag säger som Alfons Åberg eller vem det nu var(?): Man måste ha tråkigt ibland för att kunna ha roligt. Nånting i den stilen. Jag mår relativt bra också, peppar peppar! 
 
 
Edvin följde med sina kusiner och mormor till Sundsvall på en liten cirkusföreställning följt av cirkusskola förra veckan. Så nu är det cirkusträning nästan varje dag. Allt från att snurra tallrikar på pinnar till att jonglera. Edvin lärde pappsen i helgen (bild). Mina föräldrar har kvar cirkusgrejer från när vi var små. Ett tips till er föräldrar är att åka dit med barnen i sommar. Nu var ju inte jag där, men ungarna hade jättekul och det är tydligen en alldeles lämplig föreställning för småbarn (kort och lagom). Cirkusskolan efteråt är helt gratis och det finns en lekpark intill om jag förstod det hela rätt.

Graviditetscravings

När jag väntade Edvin hade jag inte en enda craving. Något jag bara väntade på, och jag läste om så roliga och konstiga saker som folk bara måsta äta. Möjligtvis att jag var lite extra sugen på apelsinjuice, men det är ju så vanligt ändå när man är gravid. Den här gången tror jag dock att jag är lite sådär knäpp och har en liten "craving". Jag är nämligen helt tokig i citron. Det började med citronvatten, varje dag, flera gånger om dagen. Det höll även magen någolunda i skick. Men efter ett tag räckte det inte och jag gick över till att äta citronklyftor som dom är. Varje kväll! Har vi ingen citron hemma när kvällen smyger sig på så blir jag nästan helt crazy och försöker släcka min citron-törst med allt jag kan hitta i köket. Desperat gick jag ut en kväll och hämtade ett gäng rabarber som jag tryckte i mig, för det var det närmsta citron jag kunde komma. - Nu ser jag (vi!) till att det alltid finns hemma.
 
Nånstans började jag fundera, när jag ökade dagsdosen till 2 citroner, om detta verkligen kan vara bra? Jag menar, citron är ju ändå väldigt surt. Men det visade sig (efter lite googlande) att flera gravida kvinnor svullar citron dagligen, och det enda som kan vara lite känsligt är tänderna. Man ska inte borsta tänderna inom en halvtimme efter citron-svullet. Dessutom kan det här suget tydligen vara ett tecken på att järnvärdet börjar sjunka, så nu har jag köpt hem järnrik mat som jag äter med citronen (c-vitamin+järn=sant!).
 
 
Dessa melongodisar är en till grej som jag blivit helt tokig i. Tack och lov så pallar inte min mage alls många godisar (ännu mer illamående och kräkningar) så jag får hejda mig. De "vanliga" små rosa halvmåne-melonerna duger inte. Dessa från Statoil är mycket surare och bättre!
 
Vad åt ni andra gravida för konstigt? Älskar såna historier. Dela gärna med er! :)
P.S Man kan inte äta för mycket c-vitamin. Man kissar ut det som kroppen inte behöver. Så citronerna är inte skrämmande sett från det hållet heller. Bara att svulla på.

Storhandling på schemat

Igår tog vi tag i en sak som vi skjutit på länge, länge (främst pga. mitt illamående och sängliggande). Det gick inte längre att smååka på ICA här i byn (dyrt och utbudet är så dåligt), vi var bara tvugen att åka till Maxi och storhandla. Motvilligt från min sida faktiskt. Jag orkade egentligen inte. Vi handlade en överfull, stor kundvagn. Utan att överdriva så är det säkert 2 månader sen sist vi verkligen handlade. Nu på sistone har vi liksom svängt förbi och köpt bara det som behövs just den dagen. Det kändes så himla skönt att göra en storhandling. ....Eller ja, åtminstone när allt var på sin plats i kylen och frysen.
 
Vi svängde även förbi XXL för att köpa ett par nya sandaler till Edvin. Världens bästa sportaffär! Där finns allt till bra priser och hela familjen vill åka dit. Linus fastnar alltid vid fiske-, jakt- och vildmarksavdelningarna. Jag och Edvin kollar på alla andra avdelningar. Väl där hittade vi ju en cykelhjälm också, vilket vi tänkt köpa ny länge. Och där brevid stod en jättesnygg cykel som var på extrapris den här veckan. Jag kunde inte slita blicken från den. 16-tums cyklar brukar vara lite höga för Edvin, men den här gick att sänka sadeln lite lägre än de vi tidigare provat. Han cyklade runt, runt i butiken och det hela slutade med att vi köpte den. Så nu har han ny hjälm och ny cykel. Den tredje cykeln på drygt ett år som vi köper åt honom (spring-/balanscykeln, 12-tumscykeln och nu 16 tum). Vi köpte sista exemplaret och vi, främst Edvin, är så nöjda. Det är så kul att fynda kvalitétsgrejer!
 
 
Vi tog en tur på kvällen för att testa de nya grejerna. Edvin cyklade iväg och skötte sig som vanligt exemplariskt efter vägen. På 12-tums cykeln fick han trampa för kung och fosterland och blev snabbt trött och less. Nu bara swischar han iväg, när däcken är lite större. En dag med mat och sandaler inplanerat slutade alltså med ny cykel, cykelhjälm, mat och sandaler. :) En bra dag!
 
Mitt mammahjärta nästan värker av stolthet. Han blir så stor, våran lillgrabb! ♥ 
Ikväll ska han ställa undan de 2 andra cyklarna och spara till sin lillebror/lillasyster. :)