MVC

Vi packade in oss i bilen i morse och drog iväg till MVC för att träffa barnmorskan. Edvin var nog mest spänd på besöket och tyckte alltihop var jättekul. Allt såg bra ut, hjärtat tickade på som det ska och måttet på magen var bra. "Det var mig en välväxt bebis" sa barnmorskan när hon mätte magen, och inte kan jag påstå att jag förväntat mig något annat. Magen känns enorm! Vikten ligger just nu på exakt samma som i vecka 39 med Edvin i magen (4 dagar innan han föddes). "Det kommer väl ut en 5kg:s bebis den här gången då" sa Linus lite skämtsamt på vägen hem.

Trots ett desperat försök att dricka blutsaft i några månader så var järnvärdet såklart lågt. Jag tänkte försöka förebygga järnbrist den här gången eftersom jag vet att jag lätt sjunker i järnvärdet. Mina planer gick inte riktigt som tänkt och det är bara att börja äta järntabletter med omedelbar verkan och leva några månader med obalans i magen. Har inte så fina minnen från järnbristen med Edvin i magen, men å andra sidan: det måste ju inte nödvändigtvis bli likadant den här gången. Vi testar och ser efter! :) .....Inte undra på att jag är omänskligt trött dagarna i ända. Hoppas tabletterna gör sitt så jag blir piggare och kanske kan få bukt på känslo-bergochdalbanan med (trötthet+gravidhormoner=snäva svängar i bergochdalbanan).
 
Annars då.. Jag jobbar på och pluggar emellanåt så gott det går. Även helgen består av jobb och jag kliver på redan ikväll med ett nattpass. Jag gick och förtidsröstade igår så jag har det gjort eftersom jag inte kommer ha en minut till övers på söndag. Vad skönt det ska bli att slippa alla val-debatter och diskussioner! Folk blir ju som helt galna (även jag själv ibland -men jag har lärt mig vara tyst.....oftast.). Mitt uppdrag är slutfört och jag känner mig nöjd och tillräckligt påläst.
 
Edvin och jag hittade äntligen ekologiska vindruvor på ICA här i byn. Bananer och vindruvor ska tydligen vara 2 av de mest besprutade frukterna, och jag säger då det - vilken skillnad det är på smak. Once you go ecobanana-and-vindruv, you never go back! ;) 
 
Nu ni, nu har min son gjort en skattjakt till mig med karta och allt.
Tjingeling!

Preggosvammel

 
Jag har hittills gått upp nästan lika mycket som jag vägde vid sista barnmorskebesöket när Edvin låg i magen. Magen är betydligt större än sist vid samma vecka (ska leta fram nån bild när jag orkar). Är lite faschinerad över hur olika det kan vara. Samtidigt tänker jag med lite skräck på hur förlossningen kommer bli. När Edvin föddes var ju allt så bra som det kunde bli. Allt flöt på normalt (nästan - "stängdes" någon cm där i slutet, men det rättade dom till med dropp om jag inte minns fel) och det var inte alls så farligt som jag hade väntat mig. Det gör mig nästan ännu räddare den här gången. Det känns som att det inte kan bli så mycket bättre än förra gången. Har även tänkt på rädslan över att bli snittad eller klippt eller nåt. Men efter mycket om och men så tänker jag: Huvudsaken det kommer ut en frisk, kry och pigg bebis. Sedan om jag får genomlida en jobbig 2-dygns förlossning så är det ändå värt det. Men jag vet att innerst inne är jag lika rädd som ett litet lamm i en hungrig vargflock när jag befinner mig i sjukhusmiljö och är patient. Linus är tvärtom - förlitar sig till fullo på personalen innanför sjukhusväggarna och slappnar av mer än någonsin. Vilket är himla tur, för det lugnet behöver jag!
 
När jag tänker efter såhär så blir jag förväntansfull. Tänk att vi ska få göra den här resan igen. Den här gången med erfarenhet i bagaget och fem välbehövliga mognadsår. Den här gången har vi en förväntansfull storebror hemma, som kommer bli världens bästa storebror! Vad spännande! Har sagt hela tiden att jag tänker njuta av att vara gravid, och det gör jag också, men när jag blir såhär pirrig så vill jag bara spola fram tiden! :)
 
Bebisen i magen är nu ungefär lika lång som en vanlig skol-linjal. Han/hon rör sig om väldigt och det märks tydligt att det blir allt trängre där i livmodern. Han/hon kan nu också självmant suga på tummen och tränar flitigt på det inför amningen (har jag läst). Jag går in i vecka 25 nu under kommande vecka och vi ska till mödravårdscentralen för att bl.a. lyssna på hjärtljud, hela familjen.

Växtspurt

Dålig uppdatering. Jag har häcken full med jobb på 2 arbetsplatser, kommande sista praktik (löneförhöjning - here I come!) och 4 kurser i skolan som ska bli klara snarast.
 
September månad är här. Vi har firat pappan här hemma som fyllt 27 år. Drog en sväng ner till stranden på lysnatta och tände 2 marschaller. Annars har jag inte gjort så mycket mer än att jobbat och legat utslagen på rygg för att ta igen mig inför nästa arbetspass. Jag lever ett väldigt innehållsrikt och intressant liv just nu. Eller?! Haha. Inte undra på att jag har valt att inte uppdatera den här intressanta bloggen.
 
Med en höst bakom knuten så kommer ju automatiskt tankar om höst- och vinterkläder. Vi drog fram hela högen med förra årets upplaga av ytterkläder för att se hur vi ligger till. Nånstans vid overall-provningen tappade jag hakan och fick lite panik. Ungen har växt som ogräs i sommar alltså. Vartenda par byxor i garderoben är för korta, alla ytterkläder får vi hänga tillbaka i klädkammaren för att spara till kommande overallbärare och slutligen skorna..... För smått, eller "på håret". Fleecebyxorna passar ett år till. Allt annat behövs uppdateras. Jisses. Den här ungen som växt i snigelfart i alla sina 4,5 år har gjort världens extrema växtspurt i sommar. Nu är höstytterkläder och en hög med mjukisbyxor till dagis inhandlat och klart. Sedan är ju den här lille killen väldigt noga med vad han har på sig, så snygga ytterkläder står väldigt högt på hans vill ha-lista.
 
 
Exempel på "snyggjackor". Från H&M.
 
......Jag som tänkte försöka slippa en birstaresa tills dess att det är dags för IKEA (spjälsäng och sånt), barnvagn och babyskydd (Nej, vi har inte kvar nånting från när Edvin var bebis. Inte ens en liten body. Jag gjorde mig av med allt utom en ICA-kasse med några favoritkläder - som blev fuktskadat och möglade sönder i förrådet. Jag var 17-18-19 år och fick med all säkerhet min första riktiga kris i livet. Något jag snyftar över idag.). Jag får nog planera om och ta en mysig shoppingdag med lilleman här framöver. :)
 
Nu: åter till studierna och sedan vidare till personalmöte!