Snart har vi en baby!

Vi berättade för alla om nyheten på ett lite roligare sätt än sist. Först köpte vi boken Snart har i en baby! som Gunilla Hansson har skrivit. När vi sedan passerat vecka 12 och vi gick in i en "safe" vecka (missfallsrisken minskar med jag minns inte hur många %), då berättade vi nyheten för Edvin. Hans reaktion var så himla rolig. Jag ångrar innerligt att jag inte filmade!! Han blev så glad, och jag vet att han har längtat efter det här. Han har nästan försökt bevisa för oss att han skulle bli en duktig storebror, för att sedan säga "Kan vi inte skaffa ett lillbarn?".
 
Hur som helst. Vi läste boken för honom och pratade om det. Efteråt funderade vi om vi skulle vänta ytterligare några dagar innan vi berättade för familj, släkt och vänner. I och med att exakt vecka ofta inte stämmer innan man varit på ultraljud. Dock kunde vi inte hålla oss. Vi har kämpat rejält med att vara tysta under alla dessa veckor ändå. Vi knäppte ett kort på Edvin som håller i den här boken så rubriken syns tydligt och skickade det i ett MMS med texten "I år får vi en speciell julklapp :)" till de närmaste omkring oss. Telefonen plingade tillbaka och ringde stup i ett med glada folk som blev jätteförvånade. Vi trodde inte att vi hade lyckats att dölja alla tecken så bra som vi tydligen gjort. Med tanke på att jag legat och spytt i flera veckor så gjorde vi det ju väldigt bra.
 
 
När jag var liten hade vi en massa böcker av Gunilla Hansson. Jag älskar fortfarande att bläddra i dem. Älskar bilderna och språket! Det är verkligen något som får mig att kastas tillbaka till barndomen. Tyvärr är böckerna svåra att få tag på idag (tack mor och far för att ni sparar sånt!), alla utom den här. Och jag hade bestämt mig för denna innan jag ens blivit gravid. Nu i efterhand har jag läst en massa positivt om den. Ett exempel är att den inte tar upp så mycket "jobbigt" - att det är jobbigt med småsyskon, och att det blir bråk. Det är mest mysigt och spännande i den här boken. Det tycker jag är bra! Precis så vill vi förbereda Edvin. Visst berättar vi att det kan bli skrik på nätterna osv. men vi pratar alltid om det med positiv ton (natteskrik varar ju inte för evigt). Andra syskonböcker tar upp mycket skrik, avundsjuka och bråk, vilket jag inte tycker man behöver förberedas på så mycket. Jag tycker det är viktigt med en positiv syn. Det är redan en vanlig kommentar från utomstående människor "Ska du få ett syskon nu då, som skriker hela nätterna så ni inte kan sova?". Hmm..... 
 
En pedagogisk bok med lagom mycket fakta. Edvin har länge älskat att läsa, och den här boken blev inget undantag. Klassiker!
Rekommenderas från oss! :)
Simone

Hihi! Vad kul :)

Svar: Ja, det är ju från dig vi hämtat inspiration. Tyckte Lumi-MMS:et var så roligt att få. Man blev liksom så överraskad, och den känslan/reaktionen ville jag ge er allihop också :)
sarafernstrom.blogg.se

Simone

Hähä ;) ^^
NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR