Paella

Ikväll ska jag göra Paella att ta med till skolan i morgon. Jag kan inte låte bli att längta lite. Framför mig ser jag mig stå och kocka i Per Morberg-style med stor paella-panna och en öl i näven. Är dock medveten om att så inte kommer vara fallet. Jag kommer antagligen stå och svära, bli förbannad, slaska ner halva köket och slutligen lämna över till sambon (som kan laga god mat). För säkerhets skull har jag "bokat in honom" så han är nära till hands när jag ska kocka. Ingredienserna är dyra och inte lätt att få tag på här i lilla byn (musslor med skal t.ex) så jag har bara en chans att lyckas. Har ni smakat Paella nån gång? Jag har ätit det både i Sverige och i Spanien. Åt det mycket oftare när jag var liten än nu. Vi umgicks en hel del med en spansk-svensk familj när jag var yngre, vilka vi även åkte och hälsade på ett par gånger. Spanien är ett fint och sevärt land. Dit åker jag gärna igen.
 
Inget klår nog riktig spansk Paella i stor panna, som man äter direkt efter tillagning, men liiiiiite spanien-feeling kan jag kanske bidra med under morgondagens lektion med mattema från olika delar av världen.
 
Vet ni att Lx2 uttalas J på spanska? Det korrekta uttalet för Paella och t.ex. tortilla på Spanska är alltså "Paejja" och "tortijja". Lite finns kvar i minnet från spanskalektionerna i högstadiet :)
 
Ha en fortsatt fin dag!NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR