Preggosvammel

 
Jag har hittills gått upp nästan lika mycket som jag vägde vid sista barnmorskebesöket när Edvin låg i magen. Magen är betydligt större än sist vid samma vecka (ska leta fram nån bild när jag orkar). Är lite faschinerad över hur olika det kan vara. Samtidigt tänker jag med lite skräck på hur förlossningen kommer bli. När Edvin föddes var ju allt så bra som det kunde bli. Allt flöt på normalt (nästan - "stängdes" någon cm där i slutet, men det rättade dom till med dropp om jag inte minns fel) och det var inte alls så farligt som jag hade väntat mig. Det gör mig nästan ännu räddare den här gången. Det känns som att det inte kan bli så mycket bättre än förra gången. Har även tänkt på rädslan över att bli snittad eller klippt eller nåt. Men efter mycket om och men så tänker jag: Huvudsaken det kommer ut en frisk, kry och pigg bebis. Sedan om jag får genomlida en jobbig 2-dygns förlossning så är det ändå värt det. Men jag vet att innerst inne är jag lika rädd som ett litet lamm i en hungrig vargflock när jag befinner mig i sjukhusmiljö och är patient. Linus är tvärtom - förlitar sig till fullo på personalen innanför sjukhusväggarna och slappnar av mer än någonsin. Vilket är himla tur, för det lugnet behöver jag!
 
När jag tänker efter såhär så blir jag förväntansfull. Tänk att vi ska få göra den här resan igen. Den här gången med erfarenhet i bagaget och fem välbehövliga mognadsår. Den här gången har vi en förväntansfull storebror hemma, som kommer bli världens bästa storebror! Vad spännande! Har sagt hela tiden att jag tänker njuta av att vara gravid, och det gör jag också, men när jag blir såhär pirrig så vill jag bara spola fram tiden! :)
 
Bebisen i magen är nu ungefär lika lång som en vanlig skol-linjal. Han/hon rör sig om väldigt och det märks tydligt att det blir allt trängre där i livmodern. Han/hon kan nu också självmant suga på tummen och tränar flitigt på det inför amningen (har jag läst). Jag går in i vecka 25 nu under kommande vecka och vi ska till mödravårdscentralen för att bl.a. lyssna på hjärtljud, hela familjen.
Nathalie

Jag var också rädd för att det skulle bli kejsarsnitt. Men nu i efterhand känns det som jag gled på en räkmacka genom hela förlossningen! :P (om man bortser från dom groteska värkarna) Är besviken att man inte fick "känna" hur en normal förlossning är, men just då var snitt det bästa som kunde hända. Inge farligt alls! :) Nu är det ju olika för alla men jag tyckte inte det var något att vara rädd för. Efteråt gjorde det ju såklart ont. Men det gick också över fort tycker jag, då jag hört dom som fött vaginalt har haft ont mycket längre! Kommer gå galant det å, om det skulle bli snitt! :) Är lite avis! Vill också gå igenom en förlossning igen, min gick så jäkla fort att jag knappt kommer ihåg den :P
NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR